Vooropleiding Theater Amsterdam 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Act2Act

Act2Act heeft 10 jaar bestaan van 2005-2015 en is opgericht door Mark Ram en Hugo Konings. Na tien jaar zijn Mark Ram en Hugo Konings hun eigen weg gegaan en heeft Mark Ram samen met andere acteurs de Vooropleiding Theater Nederland opgericht. Gemiddeld namen er meer dan 200 studenten per jaar deel aan acteerworkshops en elk jaar werden er gemiddeld 12 studenten aangenomen op één van de vier HBO toneelscholen in Nederland. Act2Act betekende veel voor jongeren die de stap wilde maken naar een professionele acteercarriere. Door de concrete spelmethoden, de directe feedback en het hoge tempo, ontwikkelen talentvolle jongeren zich snel. Zij volgen het toneelschool traject of een vooropleiding theater groep om zich verder te ontwikkelen en de stap te maken naar toneelacademie Maastricht, toneelschool Arnhem, toneelschool Utrecht of de ATKA in Amsterdam.

Ook volwassenen konden bij ac2act terecht. Zowel beginnende onervaren spelers, als ervaren spelers die elders workshops en opleidingen hadden afgerond en of werkzaam zijn in dans, musical en zang vonden hun plek.

Spelers Act2act

Studio Act2act

In 2016 is Act2Act gestopt.
Studio Act2Act staat voor professioneel jongeren theater, waarbij doorstroming van jongeren naar de toneelschool centraal staat. De studio was een belangrijke schakel tussen een jeugdtheaterschool en een HBO toneelschool.

Ook speelde Act2Act regelmatig improvisatie voorstellingen onder de naam ‘Voor de Leeuwen’.

Bij Voor de Leeuwen gaan de spelers zonder samen met het publiek op zoek naar het verhaal. De spelers ontmoeten de personages tegelijk met het publiek en zijn net zo nieuwsgierig naar wat er tussen hen zal gebeuren. Voor de Leeuwen speelt complete scènes op basis van improvisatie. Twee acteurs krijgen een relatie en een situatie voorgelegd. Zij beginnen direct te spelen. De spelleider bepaalt waar de scene begint en eindigt. Wat daar tussen gebeurt is een verrassing voor publiek en acteur. Dit improvisatietoneel kenmerkt zich door de zoektocht naar waarachtigheid in een verhaal. De kwaliteit van de scene staat voorop en niet de wens van individuele acteurs om te scoren. Humor wordt niet geschuwd maar ook zeker niet direct opgezocht.

 

Vooropleiding Theater Nederland heeft elk jaar de voorstelling: DE JONGE WOLVEN

Hier vindt u de voorstellingen die te zien zijn in Theater Oostblok:
De jonge wolven

Spelers act2act