Vooropleiding Theater Amsterdam 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Acteerlessen om je acteertalent te ontwikkelen

Je start met acteerlessen om je acteertalent te ontwikkelen. Wij zorgen ervoor dat je kunt werken aan je acteervaardigheden, om het maximale uit jezelf te halen. We richten ons op talenten die naar de theaterschool willen en helpen je zodoende optimaal audities te doen voor de HBO toneelscholen. We werken aan talloze aspecten van acteren, waaronder verbeelding, communicatie, zeggingskracht, emotionaliteit, concentratie, tekstbehandeling, fysieke verbeelding, transformatie, openheid, kwetsbaarheid. Verder dien je te beschikken over motivatie en doorzettingsvermogen. Twee belangrijke eigenschappen om je verder te willen ontwikkelen als acteur. Het gaat wat dat betreft niet alleen om het acteertalent en aanleg voor het acteren, maar ook je doorzettingsvermogen speelt een belangrijke rol.

Je aanleg (acteertalent) vormt een goede basis om verder te leren acteren. Je gebruikt de acteerlessen om je acteertalent te ontwikkelen. Vervolgens spelen motivatie en doorzettingsvermogen een belangrijke rol. Het is van groot belang om doorzettingsvermogen te bezitten, aangezien de weg om jezelf verder te ontwikkelen niet altijd eenvoudig is. Gedurende de acteerlessen ontdek je bijvoorbeeld momenten waarop oefeningen confronterend worden en je je kwetsbaar kan voelen. Dit is niet altijd eenvoudig voor jongeren en je dient dan voldoende veerkracht en vertrouwen te hebben om door te zetten. Je leert je kwetsbaar op te stellen in spelscene ‘s en tegelijkertijd vertrouwen te houden in jezelf. Hier heb je tijdens de audities of verderop in je opleiding voordeel van.

Acteertalent als basis

Om acteerlessen te volgen bij ons is het wel nodig om in de basis over voldoende acteertalent of aanleg te beschikken. We zorgen er met de lessen voor dat je het talent verder kunt ontwikkelen. Zodat je daarmee ervoor kunt zorgen dat je het beste uit jezelf kunt halen tijdens de audities voor de HBO toneelschool in Nederland en tijdens de rest van je opleiding of al in de praktijk.

“Mijn acteertalent vormde een goede basis kreeg ik te horen, ik had al wel wat acteerlessen gehad op jeugdtheaterscholen. Ik leerde tijdens de acteerlessen mijn aanleg verder te ontwikkelen en het was niet altijd makkelijk. Het klopt dat je doorzettingsvermogen nodig hebt ook op de theaterschool in Amsterdam zelf. Ik ben uiteindelijk aangenomen, maar dat viel niet mee.”

Acteren vergt doorzettingsvermogen

We werken tijdens de acteerlessen aan aspecten als verbeelding, emotionaliteit, concentratie, tekstbehandeling, transformatie, openheid, dit vergt motivatie en doorzettingsvermogen. Vervolgens zorgen we ervoor dat je het talent waarover je beschikt ook daadwerkelijk kunt benutten. Het vergt motivatie om altijd de maximale energie te kunnen bieden. En doorzettingsvermogen als het even niet meezit. Twee eigenschappen waarmee je de kans op succesvolle audities en een succesvolle carrière een stuk groter kunt maken.

Acteerlessen voor de HBO toneelschool

Benieuwd naar de acteerlessen die je kunt volgen, bijvoorbeeld ter voorbereiding op de audities voor de HBO toneelscholen? Wij zorgen ervoor dat je je daar uitstekend op kunt voorbereiden. Daarmee voorkom je dat het aan de voorbereiding ligt, waardoor je de kans hebt om je talent volledig in te zetten.

Enthousiast over de acteerlessen of daar benieuwd naar? Wij vertellen je er graag meer over, bijvoorbeeld om je daarop goed te kunnen voorbereiden. Neem contact met ons op. We horen graag over je.