Vooropleiding Theater Amsterdam 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Acteerlessen volgen is inspirerend en confronterend

Acteerlessen volg je om je vaardigheden te verbeteren, door er alles uit te halen wat erin zit. Tenminste, dat is onze overtuiging wanneer we aan de slag gaan. Inspirerend en soms behoorlijk confronterend, vooral wanneer je dit nog niet gewend bent. Het leidt soms tot grote uitdagingen en lastige situaties, maar altijd met het doel om jouw acteerwerk naar hogere niveaus te tillen.

“Vooraf hoorde ik van vrienden al wel dat de acteerlessen op hoog niveau werden gegeven. Ik bereidde me voor, maar had dit niet kunnen verwachten. Het was inspirerend en confronterend tegelijk, waardoor ik er heel veel van geleerd heb. Ook al had ik dat op dat moment nog niet altijd door.”

We leggen de lat tijdens de acteerlessen bewust extra hoog. Op die manier zal je op je tenen moeten lopen om het niveau goed aan te kunnen. We halen je uit je comfort-zone, waardoor je de grootste verbeteringen kunt bereiken. Tijdens de acteerlessen leer je nieuwe vaardigheden en helpen we je de skills die je al bezit verder te verbeteren.

Het beste uit jezelf halen

Om het beste uit jezelf te halen is het van belang om tot het uiterste te gaan. Dat is altijd onze overtuiging geweest en we worden daarin keer op keer bevestigd. Professionele acteurs die onze lessen verzorgen vertellen over hun ervaringen in de praktijk. Ze worden daar keer op keer op de proef gesteld en moeten de lat hoog leggen om goed te kunnen acteren. Daarom hebben we besloten om dit ook in de acteerlessen te verwerken. Je kunt er dan alvast aan wennen dat je altijd het maximale zal moeten geven, om een goede kans te maken op een professionele carrière als acteur.

Technieken zintuiglijk maken

Tijdens de acteerlessen werken we aan verschillende vaardigheden, waaronder het zintuiglijk maken van de verbeelding. Dit is een belangrijk proces, omdat je op die manier kunt overbrengen wat je ervaart. Daar komt bij dat de focus voor het acteren op het witte doek weer anders is dan wanneer je wilt acteren in het theater. We zorgen er in de acteerlessen voor dat je je daar in brede zin goed op kunt voorbereiden. Daardoor zijn we bovendien al jaren hofleverancier van de verschillende hbo-toneelscholen in Nederland. Het niveau ligt er ook hoog, waardoor onze acteerlessen daar goed op aansluiten.

Inschrijven voor acteerlessen op hoog niveau

Enthousiast over de acteerlessen op hoog niveau en klaar om het beste uit jezelf te halen? Je kunt je online inschrijven of contact opnemen voor meer informatie.

We vertellen je dan graag meer over de acteerlessen of de ideale voorbereiding op de audities op een van de hbo-toneelscholen. Bovendien kunnen we je meer vertellen over de professionele acteurs en bijvoorbeeld de docenten van de hbo-toneelscholen die de lessen verzorgen.

Acteerlessen - Merhnoush Rahmani - Toneelacademie Maastricht