Vooropleiding Theater Amsterdam 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Acteerlessen volgen voor het toneel, witte doek of op televisie

Acteerlessen kun je volgen om verschillende redenen. Wil je acteerlessen volgen voor het toneel, op het witte doek of lijkt het je gaaf om te acteren op televisie? Zodra je daarvan droomt is het de moeite waard om te starten met een traject richting de hbo toneelscholen in Nederland.

Daar kom je niet zomaar binnen, er is sprake van zware audities. Het is daarom gebruikelijk om een vooropleiding voor de theaterschool te volgen. Je zorgt er daarmee voor dat je in relatief korte tijd veel nieuwe vaardigheden kunt ontwikkelen en je jezelf beter leert kennen. Je volgt acteerlessen met het plan om uiteindelijk op het toneel, op televisie of op het witte doek te gaan acteren.

Acteren op het toneel

De acteerlessen helpen je onder andere om beter te acteren zowel op toneel als in films. Tijdens de opleiding ligt de focus meer op de toneelkunst, maar er is op de toneelscholen steeds meer aandacht voor acteren voor de camera. Het werkveld waar je uiteindelijk terecht komt, is breed maar kan dus zowel toneel, film als televisie zijn.

We bereiden je tijdens de acteerlessen voor op verschillende manieren en ingangen die je helpen om je instrument beter te gebruiken, waardoor je uiteindelijk beter gaat spelen. We laten je ervaren wat het betekent om in het moment te staan en zorgen ervoor dat je ervaart wat goed spelen is. Niet zozeer de theorie erachter, maar het uitvoeren en beleven staat centraal. Dit levert je uiteraard voordeel op tijdens eventuele audities, omdat je weet wat je moet trachten na te streven. Het zijn bovendien ervaringen die je tijdens je hele verdere opleiding en carrière mee kunt nemen.

Vanuit de theaterschool naar het witte doek

Wil je acteerlessen volgen voor het toneel, of zie je jezelf al acteren in een mooie film en wil je je daar in de acteerlessen graag op toeleggen? Tijdens de acteerlessen staat je persoonlijkheid centraal onafhankelijk van de richting die je uiteindelijk op wilt.

De lessen worden gegeven door acteurs die zelf in de praktijk aan het werk zijn, zowel op witte doek als op toneel. Ze werken vanuit hun eigen praktijkervaring en helpen je zoveel mogelijk om je doel te bereiken. Sommige vaardigheden tijdens de acteerlessen zijn meer toegespitst voor acteren op het witte doek en sommige vaardigheden zijn meer toegespitst op toneel. Er bestaat dus wel onderscheid tussen de kunstvormen, maar goed acteren voor zowel film, televisie als toneel heeft veelal dezelfde uitgangspunten en raakvlakken.

Acteren op televisie

Heb je de ambitie om in televisie series te willen spelen? Zoals veel acteurs je zullen vertellen is het in Nederland vaak een medium, waarbij weinig tijd is en veel gedraaid moet worden op een dag. Er worden weinig takes gedraaid, dat betekent dat je vaak weinig tijd hebt om de shots opnieuw te draaien.

Wat dat betreft kun je in de acteerlessen nieuwe vaardigheden leren en ontdek je meer over de verschillende uitdagingen voor het toneel, het witte doek en ook voor het acteren op televisie. Enthousiast geworden en klaar voor de acteerlessen? Je kunt je online inschrijven.

Acteerles - Michaja Nicolai - Toneelacademie Maastricht

 

Acteerlessen - Merhnoush Rahmani - Toneelacademie Maastricht