Vooropleiding Theater Amsterdam 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Acteerlessen voor audities: het leukste en tegelijkertijd spannendste

Acteerlessen om beter te leren acteren en specifiek acteerlessen voor audities om daar optimaal te presteren. Er zijn verschillende mogelijkheden om de kans op een succesvolle carrière in het acteervak aanzienlijk groter te maken.

We zorgen er met onze acteerlessen voor dat je de kans krijgt om veel en actief op de speelvloer bezig te zijn. Om te wennen aan het hoge niveau en je talent zo optimaal mogelijk in te kunnen zetten op het moment dat het er toe doet. Soms confronterend en behoorlijk pittig, maar altijd bedoeld om jou het beste uit jezelf te laten halen.

“De acteerlessen waren behoorlijk pittig, daar schrok ik in het begin wel van. Tijdens de audities kwam ik erachter dat dit maar goed is geweest. Daardoor wende ik alvast aan het hoge niveau en de druk, waardoor ik daar gemakkelijker mee om kon gaan toen het er echt om ging.”

Strakke witte broek en hooggehakte laarsjes

Die audities zijn voor veel acteurs en actrices zowel het meest spannende als het leukste binnen hun acteervak. Zo ook voor bijvoorbeeld Rifka Lodeizen. In een artikel van het Parool komt ze net thuis van een auditie, waarbij ze zelfs haar kleding nauwkeurig uitzocht.

Ze trok een witte strakke broek aan en liep op laarsjes met hoge hakken. Specifiek uitgezocht, om daarmee de juiste uitstraling voor de rol aan te kunnen nemen. Acteren bestaat uit tal van facetten, waarbij alles met elkaar dient te kloppen. Kleding kan een personage echt helpen vormgeven en je vervolgens eenvoudiger helpen het personage ‘te zijn’ of ‘te verbeelden’. Immers je loopt anders op laarsjes met hoge hakken dan dat je bijvoorbeeld legerkistjes draagt. Tijdens de audities voor de toneelscholen is het voornamelijk belangrijk dat je kleding draagt die comfortabel zit en waarin je je makkelijk kunt bewegen, maar in de laatste auditie ronden van bijvoorbeeld Toneelschool Arnhem, krijg je bij een aantal opdrachten de mogelijkheid om kleding uit te zoeken om je personage vorm te geven. Ook bij performances die je tegenwoordig voor de audities voor de theaterschool Amsterdam en de toneelacademie Maastricht moet doen, dien je na te denken over de kleding van je personage en of je performance.

Acteerlessen voor audities

De acteerlessen zijn geschikt om je acteertalent te ontwikkelen? Wil je zoveel mogelijk kans maken op een plaats op een van de toneelscholen in Nederland? In dat geval zijn onze acteerlessen voor audities om je verder te helpen een uitstekende keuze. We helpen je uiteraard graag in de lessen, waarmee je beter kunt leren acteren of waarmee jij je specifiek kunt voorbereiden voor de audities voor de toneelscholen die je wilt gaan doen.

Online inschrijven en contact opnemen

En benieuwd hoe je dat aanpakt, als je aan de slag wilt met de acteerlessen? Je kunt je daarvoor online aanmelden. Je kunt je online inschrijven of contact met ons opnemen. Dan helpen wij je talent verder te ontwikkelen waardoor je op een hoger niveau leert acteren, zodat je optimaal je kansen benut op een succesvolle auditie voor een plek op een van de theaterscholen in Nederland.