Vooropleiding Theater Amsterdam 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Acteerlessen voor de HBO toneelschool: veel op de vloer uitzoeken

Acteerlessen volgen en je daarmee voorbereiden op de audities van de HBO toneelschool? We zijn hofleverancier voor bijvoorbeeld de theaterschool in Amsterdam. En dat zijn we niet zonder slag of stoot geworden. We geven de acteerlessen voor de HBO toneelschool op hoog niveau met een directe stijl. Dat is voor veel van de studenten even wennen, maar levert uiteindelijk de beste resultaten op.

We zorgen er met de acteerlessen voor de HBO toneelschool voor dat je alvast kunt wennen aan het hoge niveau. Gericht op de audities, om daar een zo groot mogelijke kans te maken.

Directe lesstijl: dat is even wennen

“Het was behoorlijk wennen.” Veel van onze studenten merken dat het niveau een stuk hoger ligt dan bij andere vooropleidingen voor de HBO toneelschool. Daar kiezen we bewust voor. Het is confronterend als je net begint, maar dwingt je om een hoger niveau te bereiken.

“Uiteindelijk ben ik blij met mijn keuze voor de acteerlessen. Het was pittig en ik stond af en toe op het punt om ermee te stoppen. Toch zette ik door, waardoor ik zowel als acteur als in het algemeen ben gegroeid,” aldus een van onze studenten.

Veel op de vloer uitzoeken tijdens de acteerlessen

We laten je tijdens de acteerlessen bewust veel op de vloer uitzoeken. Daar is waar het uiteindelijk moet gebeuren. Het eindresultaat is minder belangrijk dan het onderzoek op de speelvloer. Door al tijdens de lessen te leren onderzoeken in plaats van te werken naar een theaterproductie leer je je goed voorbereiden voor de audities voor een van de HBO toneelscholen. Ook als je eenmaal acteur bent is het onderzoek als speler belangrijk zowel op het witte doek, in het theater als op televisie.

Verbeelding openen en zintuiglijk maken

Inhoudelijk zorgen we er tijdens de acteerlessen voor dat je de verbeelding leert openen. Een belangrijk aspect om te groeien als acteur. Zodat het publiek kan volgen wat je doormaakt en wat je ervaart. Je leert namelijk de verbeelding te openen en die vervolgens ook zintuiglijk te maken. De combinatie van die elementen zorgt ervoor dat je goed acteerwerk kunt laten zien. Niet van de één op de andere dag, maar wel door daar structureel aan te werken in de lessen die we geven.

Inschrijven voor de acteerlessen

Enthousiast over de acteerlessen die je kunt volgen en er alles aan doen om de audities voor de HBO toneelschool door te komen? Wij werken met professionele acteurs en docenten verbonden aan de HBO toneelscholen. Zij kennen het hoge niveau dat er nodig is, waardoor ze veel van je verwachten tijdens de lessen. Je kunt je online inschrijven of contact met ons opnemen. We horen graag van je.