Vooropleiding Theater Amsterdam 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Acteerlessen Vooropleiding Theater Nederland

Bij Vooropleiding Theater Nederland bieden we je professionele acteerlessen aan. Als je eerder hebt geacteerd en je vaardigheden wilt verbeteren ben je van harte welkom, maar ook als je weinig tot geen ervaring hebt kan je bij ons terecht. We hebben beginnersgroepen waar je terecht kan als je geen of weinig ervaring hebt. Bij Vooropleiding Theater Nederland geven professionele acteurs en regisseurs les. Vooropleiding Theater Nederland is dus een ideaal als je meer wilt doen met acteren of verder wilt komen in je ontwikkeling als acteur.

Onze Werkwijze

Heb je je aangemeld voor acteerlessen bij ons, dan zal je ontdekken dat de lesstijl vrij direct is. Studenten ervaren de lessen vaak als inspirerend en confronterend. ‘Veel op de vloer uitzoeken’ is een belangrijk streven. Bij ons staat de persoonlijkheid van de acteur centraal. Het leerproces is er op gericht om de verbeelding te openen. In de tweede plaats moet die verbeelding zintuiglijk gemaakt worden, zodat ze ook voor anderen zichtbaar en voelbaar wordt.

Mehrnoush Rahmani - Toneelacademie Maastricht

Carriere als acteur

Wil je serieus werk maken van je carrière als acteur, dan is het verstandig om een HBO-toneelschool tot acteur te volgen. Tijdens een HBO theateropleiding tot acteur maak je kennis met verschillende disciplines. In sommige gevallen krijg je de kans om je te specialiseren, bijvoorbeeld in kleinkunst of performance. Ook na je HBO opleiding is het verstandig om je verder te specialiseren en je vaardigheden uit te diepen via acteerworkshops en acteercursussen.

Je wordt niet zomaar tot deze HBO opleidingen toegelaten. Naast diploma-eisen wordt er bekeken of je over voldoende talent en over de juiste motivatie en doorzettingsvermogen beschikt. Je moet auditie doen en wordt hierbij beoordeeld op onder andere je ontwikkelingsmogelijkheden.

Meer weten over acteerlessen bij Vooropleiding Theater Nederland

Bij ons vind je uitgebreide informatie over de lessen en soorten workshops die je bij ons kunt volgen. Daarnaast kun je hier ook meer informatie vinden over de diverse docenten die aan Vooropleiding Theater Nederland verbonden zijn. Via onze site kun je meer informatie aanvragen of je inschrijven, maar je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen. We zullen al je vragen over acteren uitgebreid beantwoorden!

 

Andere plekken waar je acteerlessen kan volgen:

Kemna workshops
De Theaterkamer

Acteerlessen - Merhnoush Rahmani - Toneelacademie Maastricht

Acteerlessen in Amsterdam: Vooropleiding Theater Nederland

Acteerlessen in Amsterdam volgen ter voorbereiding op de hbo toneelschool of om je vaardigheden verder te verbeteren tijdens een workshop? We zorgen er met de lessen in het acteren voor dat je aan de verschillende belangrijke vaardigheden kunt werken, om je te ontwikkelen als acteur. Droom je van een carrière op het toneel, op het witte doek of wellicht op televisie? Je krijgt acteerles van ervaren acteurs, die daar zelf actief zijn.

Inspirerende en confronterende acteerlessen

Veel van de leerlingen ervaren onze acteerlessen als inspirerend, maar ook als confronterend. We leggen de lat hoog, waarmee we jou motiveren om niets minder dan het beste uit jezelf te halen en de kans op een carrière binnen het acteren zo groot mogelijk te maken. We hebben in Nederland erg veel goede acteurs en daar komen er ieder jaar veel bij. Met de acteerlessen in Amsterdam helpen wij je aan jouw vaardigheden te werken, zodat je grote stappen voorwaarts kunt zetten.

We werken tijdens de acteerlessen onder andere aan je technieken om je verbeelding zintuiglijk te maken. Dit is het belangrijke proces, waarmee je ervoor zorgt dat ook anderen kunnen ‘zien’ wat jij ervaart. Dit is een belangrijke eigenschap van een goede acteur of actrice, die er daarmee voor zorgt dat het publiek mee kan gaan in het verhaal dat er wordt verteld.

Lessen ter voorbereiding op de hbo toneelschool

We zorgen er met de acteerlessen in brede zin voor dat je de kans hebt je voor te bereiden op de hbo toneelscholen in Nederland. Wil je daar een zo groot mogelijke kans maken om aangenomen te worden? Met de lessen in acteren die we je geven zorgen we ervoor dat je een geweldige auditie neer kunt zetten, waarbij je op voorhand alvast oefent met de verschillende belangrijke aspecten. We werken samen met een aantal docenten van de hbo toneelscholen, waardoor we als geen ander weten hoe hoog het niveau ligt dat er van je verwacht wordt.

Wil je je direct inschrijven voor de acteerlessen? We ontvangen graag je aanmelding of specifieke vragen. Uiteraard kunnen we je dan aangeven hoe de lessen eruit zullen zien en welke workshops je als meer ervaren acteur kunt volgen. Bij Vooropleiding Theater Nederland helpen we je graag beter te acteren, zodat je het maximale uit jezelf kunt halen en er voor jouw wellicht een mooie carrière als acteur of actrice kan gaan ontstaan. Neem contact met ons op, we horen graag van je en kunnen je meer vertellen over de specifieke acteerlessen.

“Het was behoorlijk confronterend, daar moest ik even aan wennen. Het werd me echter al snel duidelijk dat de docenten daarmee probeerden het beste uit mezelf te laten halen en me voor te bereiden op de hoge ambitie van anderen op de hbo toneelscholen.”