Vooropleiding Theater Amsterdam 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Acteren op de theaterschool: vooropleiding voor het theater

Leren acteren zodat je naar de theaterschool kunt of in algemene zin werken aan je vaardigheden? We zorgen er met de acteerlessen voor dat je kunt werken aan een carrière als acteur. Je kunt uiteindelijk een acteeropleiding in Amsterdam volgen, waar je verder wordt opgeleid tot acteur zodat je uiteindelijk in het theater- televisie of filmlandschap een plek kan veroveren.

Er bestaan verschillende disciplines binnen het acteren, altijd op basis van een hoog niveau waarin we je helpen om je vaardigheden effectief te ontwikkelen. We prikkelen je om een stap verder te gaan wat je aan denkt te kunnen. Dat is in het begin soms lastig, maar zorgt er uiteindelijk voor dat je tijdens audities letterlijk en figuurlijk alles uit de kast kunt halen.

“Ik wist niet dat ik zo ver kon gaan tijdens het acteren. Het heeft m’n ogen geopend, al ging dat niet zonder slag of stoot. Het niveau ligt echt hoog, maar dat heeft mij uiteindelijk geholpen om de stap te zetten. Heel dankbaar voor de ervaringen die ik heb opgedaan”.

Acteerles op de theaterschool

Tijdens de acteerlessen bij de vooropleiding theater voor een theaterschool als die in Amsterdam leer je op hoog niveau acteren. Je leert onder andere om het optimale uit je audities te halen en de audities zo goed mogelijk aan te pakken. Je dient auditie te doen om te worden toegelaten tot één van de theaterscholen. Zowel voor één van de hbo-toneelscholen als later wanneer je gevraagd wordt voor een rol in een stuk of serie doe je in veel gevallen auditie.

Het is op die momenten van belang dat je er staat, dat je erin slaagt om onder de hoge druk goed te presteren. We laten je tijdens het acteren alvast wennen aan die druk, zodat je daar tijdens een auditie of een andere belangrijke rol beter mee om kunt gaan.

Workshops en cursussen acteren

De workshops en cursussen acteren zijn geschikt voor verschillende niveaus. We kijken bijvoorbeeld samen met je naar jouw huidige niveau en de ervaring die je al hebt. Op basis daarvan kunnen we je aangeven welke vorm van acteren tijdens een cursus of workshop jou kan helpen om de volgende stap te zetten.

Bij Vooropleiding Theater Nederland tijdens de acteerlessen voor de theaterschool krijg je les van gerenommeerde acteurs, die ervoor zorgen dat je stap voor stap mee krijgt wat ervoor nodig is om te slagen in de wereld van acteurs en actrices. Dat gaat niet altijd zonder slag of stoot, maar wel altijd met een duidelijk doel voor ogen.

Inschrijven om te acteren voor de theaterschool

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden om (beter) te leren acteren? Je kunt je online inschrijven of contact met ons opnemen. Geef ons aan waar je ambities liggen en wat je graag wilt bereiken. We geven je dan graag aan welke lessen voor het acteren er beschikbaar zijn en hoe we jou een belangrijke stap verder kunnen helpen.

theaterschool