Vooropleiding Theater Amsterdam 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Acteren: vooropleiding met acteerlessen

Ambitie om naar de toneelschool te gaan en van acteren je beroep te maken? Vooropleiding Theater Nederland geeft vakkundige acteerlessen op hoog niveau, ter voorbereiding op de Toneelschool.

Je kunt acteerles volgen in Amsterdam, samen met ander jeugdige talenten en jongvolwassenen die alles opzij willen zetten om te leren acteren. De docenten zijn zelf professionele acteurs of zijn verbonden aan een van de HBO-toneelscholen in Nederland. We hanteren een intensieve manier van werken, waarbij je in korte tijd een sterke ontwikkeling door zal maken.

Michaja Nicolai - Toneelacademie Maastricht

Acteerles volgen in Amsterdam

Wil je op hoog niveau acteerles volgen in Amsterdam? We ontwikkelen talenten die zowel eerder acteerden en hun vaardigheden willen verbeteren, als jeugdige talenten zonder noemenswaardige ervaring. Je krijgt de acteerlessen van professionele acteurs en docenten verbonden aan de HBO toneelscholen die je helpen het beste uit jezelf te halen.

“De acteerlessen bij Vooropleiding Theater Nederland zijn inspirerend en confronterend. Er wordt verwacht dat je veel zelf op de vloer uitzoekt. Ik heb geleerd mijn verbeelding te openen en die verbeelding zintuiglijk te maken zodat anderen die kunnen zien en voelen”.

We leren je acteren zodat je je talent ontwikkelt en die optimaal bij de audities kan inzetten. We geven je scholing in acteren door professionals die zelf op het toneel staan en acteren in films.

Carriere als acteur

Streef je een carrière als acteur na? Je kunt leren acteren op een van de HBO-toneelscholen in Nederland. Je maakt daar kennis met de verschillende disciplines, waarbij je je in een aantal gevallen zal kunnen specialiseren in bijvoorbeeld kleinkunst of performance. We adviseren je op om op alle vier de toneelscholen auditie te doen en naar open dagen te gaan, om zodoende een goed beeld te krijgen van de scholen. Vooropleiding Theater Nederland vormt de ideale voorbereiding op de HBO-toneelscholen, zodat je goed beslagen ten ijs komt.

 

startpagina acteeropleidingen

Acteeropleiding in Amsterdam

Leren acteren op een goede acteeropleiding in Amsterdam? We combineren meer dan 10 jaar ervaring met de passie van professionele acteurs die hun kennis en vaardigheden graag overbrengen op een nieuwe lichting talenten. Onze aanpak werpt al jarenlang z’n vruchten af, jaarlijks komen er honderden studenten uit Nederland en België naar onze acteeropleiding toe om zich in te schrijven.

Vooropleiding Theater Nederland is ‘hofleverancier’ van de HBO-toneelscholen in Nederland. Er bestaat geen andere vooropleiding theater waar zich zoveel talenten bevinden die uiteindelijk worden aangenomen. Heb je de ambitie om te leren acteren en ben je bereid daarvoor een grote uitdaging aan te gaan? Schrijf je in voor onze lesblokken (acteerworkshops en acteercursussen en trajecten). Neem contact op voor meer informatie of meld je aan als je de ambitie hebt om naar de toneelschool te gaan.

Soapserie acteren

Ervaring op doen door in een soapserie te spelen is prima. Toch willen we benadrukken dat je het toneel- en acteervak goed leert door je te scholen. Zeker als je jong bent en talent hebt, tracht dan op één van de HBO Toneelscholen te geraken. Als je kijkt naar Nederlandse speelfilms dan spelen in de meeste films geschoolde acteurs.

In een interview met Nadja Hupscher staat een aardige quote over soapacteren:

“Het is echt een andere tak van sport. Waar je normaal gesproken steeds aan een regisseur kunt vragen hoe het gaat, wat je anders zou moeten doen, staat hier de regisseur al te monteren terwijl je aan het spelen bent.”

Agentschap acteren

Mocht je worden gevraagd om in een commercial te spelen dan is het verstandig om een agentschap in de arm te nemen. Er gaat veel geld om in het maken van commercials en het is verstandig om iemand in te schakelen die hier verstand van heeft. Niet alleen omdat het je wellicht meer geld oplevert, maar ook omdat je rechten daarmee vaak meer geborgd zullen zijn.

Wat doet een agentschap voor de acteur?

Een agentschap vertegenwoordigt jouw belangen als acteur. Ze helpen je met beslissingen en de zakelijke afhandeling. Het is helaas moeilijk voor een agentschap om je van werk te voorzien in acteren. Je dient in Nederland in bijna alle gevallen uitgenodigd te worden voor een auditie en dit wordt vaak bepaald door het castingbureau, de producent en de regisseur. Hieronder een lijst van agentschappen:

2M-C Management
All Stars Agency
Amber de Vente
Anke Taverne
ArtistMan
BBMA
bijMijs Agency
BITS Agency
Brigitte van Gool management
Bureau Grosfeld
Compagne / Henze Pegman
Copper en Co
Favor Talents
Features CM
Henneman Agency
KB Organisatiebureau
Meerzorg Talents
Montecatini Talent Agency
Mover Shaker
nummer19
Paradise Unlimited
Performer Agency
Spot On Agency
TACT-Agents
The Fame Game
TvC Agency

Acteren en inschrijven bij professionele castingbureau’s

POST CASTELIJN – www.postcastelijn.nl
Grootste professionele castingbureau van Nederland

OIMUNDO CASTING – www.oimundo.nl
Professioneel castingbureau van films en series

GROEN CASTING – www.groencasting.nl
Professioneel castingbureau van films en series

 

 

Inschrijven zonder ervaring bij een castingbureau.

Er zijn maar een handvol casting bureaus die de Nederlandse televisieseries en films casten. Er zijn veel castingbureaus die alleen commercials casten. Voor het spelen in een commercial is niet altijd ervaring vereist. Mocht je geen opleiding hebben genoten, doe dan ervaring op in no-budget of low-budget producties. Denk hierbij aan deelnemen aan een 48 hour film, of speel mee in een voorstelling van een docent drama opleiding.

Acteren - Michaja Nicolai - Toneelacademie Maastricht

Wil je naar de toneelschool? Dan ben je welkom om bij ons de vooropleiding theater te volgen.