Vooropleiding Theater Amsterdam 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Acteur worden? Schrijf  je dan in bij Vooropleiding Theater Nederland

Wil je acteur worden. Talentvolle jonge acteurs en actrices die ‘het acteur worden’ als ambitie hebben, kunnen zich opgeven bij Vooropleiding Theater Nederland. Wij zijn een vooropleiding in de hoofdstad waar professionele acteurs en regisseurs les geven in het acteren. We hebben een zeer divers lesprogramma voor je klaarstaan waar je veel kanten mee op kunt. Ben je een beginnende speler maar heb je serieuze ambities? Dan kan je bij ons terecht. Heb je de ambitie om professioneel acteur te worden in Nederland, dan ben je bij ons op de juiste plek.

Acteerworkshops door gepassioneerde docenten

Vooropleiding Theater Nederland is opgericht door professionals die hun passie door willen geven aan een volgende generatie. Ze zijn bevlogen in het geven van hun lessen en workshops. Zo krijgt iedereen die aan een bepaalde acteerworkshop deelneemt de persoonlijke aandacht die nodig is om te groeien in het toneelspel. We hebben door de jaren heen tientallen talenten die doorstromen naar de toneelschool. Zij vervolgen hun opleiding aan één van de HBO opleidingen voor toneelspelen die ons land rijk is.

Piet Kooij - Toneelschool Arnhem & Michaja Nicolai - Toneelacademie Maastricht

Opleiding volgen

Wil je acteur worden dan raden we je aan een gedegen opleiding te volgen. De Toneelscholen in Amsterdam, Maastricht, Utrecht en Arnhem bieden de mogelijkheid om je te scholen als acteur. De opleidingen duren 4 jaar. Het is niet eenvoudig om aangenomen te worden op één van de toneelscholen. De toneelscholen houden ieder jaar audities.

Professioneel acteur worden

Stel je bent 40 jaar en je wilt professioneel voetballer worden bij Ajax, het zou een onmogelijke opgave worden. De vergelijking gaat niet helemaal op, maar toch moet je er rekening mee houden dat het moeilijk wordt om op latere leeftijd in het ‘acteervak’ te geraken. Ook al bezit je veel talent, het gaat ook om het netwerk dat je opbouwt. Jonge talentvolle acteurs die een HBO toneelschool hebben afgerond, hebben al een netwerk opgebouwd in de jaren dat ze op school zaten. Daarbij is er geen vergelijkbare scholing als een HBO toneelschool, waarbij je vier jaar lang intensief les krijgt. Het ‘acteerlandschap’ is heel divers, dus wellicht lukt het je om ergens een plek te veroveren. Houd er wel rekening mee dat je je niet teveel illusies moet maken.

acteur worden - Piet Kooij - Toneelschool Arnhem & Michaja Nicolai - Toneelacademie Maastricht

Ook acteur worden?

Op onze website vind je alle informatie die je nodig hebt als je meer wilt weten over de mogelijkheden die de Vooropleiding Theater Nederland je kan bieden. De HBO toneelschool heeft een strenge selectie en wij helpen jonge talenten daadwerkelijk verder naar een opleiding. Voor acteerlessen die gegeven worden door professionals met passie ben je bij ons aan het goede adres. Je kunt ook altijd een keer contact met ons opnemen als je meer vragen hebt over Vooropleiding Theater Nederland.

Links

Hier een aantal links over een carrière als acteur:
Carriere als acteur
Hoe word ik acteur
acteur willen worden
Hoe wordt je acteur, stappenplan