Vooropleiding Theater Amsterdam 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Auditie toneelschool, auditie theaterschool Amsterdam

Wil je je voorbereiden voor de auditie toneelschool? Als jij een talentvolle jonge acteur of actrice bent die de ambitie heeft om naar de toneelschool te gaan en een HBO opleiding te volgen, schrijf je dan in bij de Vooropleiding Theater Nederland. Wij hebben een speciale vooropleiding theater waarmee je wordt klaargestoomd voor één van de 4 HBO toneelopleidingen die Nederland rijk is. Wil je vervolgens auditie voor de toneelschool, dan weet je waar je aan toe bent. Je leert je snel ontwikkelen zodat je optimaal je talent kan inzetten tijdens de audities.

Auditie toneelschool Amsterdam

Bij de Vooropleiding Theater Nederland krijg je les van professionele acteurs en regisseurs. Zij willen graag hun kennis met jou delen, zodat je goed beslagen ten ijs komt. Voor ons toneelschool traject traject dien je wel auditie te doen. In dit specifiek toneelschool traject van 40 lessen in 10 weken zorgen wij ervoor dat jouw vaardigheden naar een hoog niveau worden getild.  Op onze intensieve opleiding is namelijk maar ruimte voor 12 leerlingen. Wil je dus op een hoog niveau toneelspelen en doorstromen naar het HBO? Neem dan les bij ons. Voor het toneelschooltraject selecteren wij altijd op basis van talent, doorzettingsvermogen, ontwikkeling, ambitie en groei.

Voorbereiden auditie toneelschool

Het beste advies dat we je kunnen geven, is te zorgen dat je je ontwikkelt als speler. Ook al zijn de audities momentopnamen, de scholen trachten te ontdekken welke mogelijkheden je (inmiddels) hebt als jonge speler.

Het gaat de toneelscholen niet persé om de mooie zangstem die iemand bezit of het haarzuiver kunnen zingen (toneelschool Amsterdam is zowel kleinkunst als toneel). Het belangrijkste is dat iemand met z’n zang een publiek kan raken, voelen of laten denken, kortom iets kan overbrengen naar een publiek. Het is niet per definitie interessant hoe ‘mooi’ iemand kan zingen, maar men wil geraakt worden door iemand die zingt. De vaardigheden die daarvoor nodig zijn raken het vak acteren. 

 

Ons streven bij de Vooropleiding Theater Nederland is dat jongeren zich uiteraard ontwikkelen en dat ze hun potentie tijdens audities kunnen laten zien en volledig kunnen benutten. Dit betekent dat we het belangrijk vinden dat ze zich ontwikkelen op het gebied van persoonlijkheid, kracht, concentratie, emotionaliteit, gevoeligheid, spelinzicht, vertrouwen, lef, intuïtie, verbeelding, fysiek vorm kunnen geven, transformeren, emotioneel kunnen raken, grenzen verkennen.

Auditie doen?

Auditie voor toneelschool Amsterdam doen? Het is niet eenvoudig om aangenomen te worden op één van de 4 toneelscholen in Nederland. Jaarlijks doen er veel jongeren auditie en worden er maar een handvol aangenomen. Wil je je goed voorbereiden voor de audities, volg dan bij ons de vooropleiding theater. Wil je ervaren wat het betekent om te leren acteren. Schrijf je dan vandaag nog in via onze website. Er zijn verschillende soorten theater opleidingen in Nederland. Wij helpen je met de stappen op het toneel en helpen je je vaardigheden te ontwikkelen. Het is ook altijd mogelijk contact met ons op te nemen als je vragen hebt.

auditie toneelschool - Olivier Herter - Toneelacademie Maastricht
Olivier Herter - Toneelacademie Maastricht

Intensieve audities theateropleiding: bereid je optimaal voor

Heb je een Mbo-theateropleiding afgerond en wil je graag door op een van de hbo-toneelscholen? Met je mbo-diploma op zak word je daar helaas niet zomaar aangenomen. Je zal de intensieve audities theateropleiding moeten volbrengen om een kans te maken. Met de theateropleiding bij Vooropleiding Theater Nederland bereiden we je daar zo goed mogelijk op voor, door middel van een intensieve opleiding op hoog niveau.

Na een mbo-theateropleiding

Een afgeronde mbo-opleiding voor het theater biedt een goede basis, waardoor je een aantal van de basisvaardigheden beheerst. De hbo-toneelscholen acteren echter op een hoge niveau, waardoor het van belang is om een goede overstap te maken.

We leveren jaarlijks gemiddeld een tiental studenten af voor de verschillende hbo-toneelscholen in Nederland, meer dan welke andere vooropleiding dan ook. Dat maakt ons tot de ‘hofleverancier’ op dit gebied. We kennen het hoge niveau dat de toneelscholen hanteren, bijvoorbeeld dankzij de docenten waarmee we werken die daaraan verbonden zijn. Bovendien werken we met docenten die zelf acteren op het witte doek, op televisie en in het theater. Zij weten wat de harde acteerwereld van je vraagt.

Naar de hbo-toneelschool

Wil je naar de hbo-toneelschool, om de vaardigheden die je tijdens de mbo-opleiding hebt opgedaan verder te ontwikkelen? Het is onjuist dat een diploma op het mbo je automatisch toegang verschaft tot de hbo-toneelscholen.

Zorg er daarom dat je een theateropleiding volgt, die je voorbereidt op het hbo. Je leert bij ons de belangrijkste vaardigheden te ontwikkelen, door het beste uit jezelf te halen. Het gaat om een intensieve acteercursus of acteerworkshop, die je helpt om op een hoger niveau te acteren. Op die manier maak je kans om bij de toneelscholen in Nederland te worden aangenomen, zodat je daar verder kunt werken aan de basis voor je carrière. Interesse? Meld je aan voor de vooropleiding voor het theater in Nederland: we gaan graag met je aan de slag.

 

“Ik dacht dat het me goed af zou gaan met mijn mbo-diploma op zak. Het niveau lag echter hoger dan ik had verwacht, ik moest flink aan de bak. Het heeft me uiteindelijk de sleutel geboden naar de hbo-toneelschool, ik heb enorm veel steun gehad om door de intensieve audities heen te komen.”