Vooropleiding Theater Amsterdam 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Auditie doen op de toneelschool: intensieve all-round voorbereiding

Auditie voor de toneelschool doen is waarschijnlijk één van de moeilijkste dingen dat je tot nu toe gedaan hebt. Het is belangrijk om alles te geven, zodat je een goede kans maakt om te worden aangenomen. De toneelscholen zijn niet op zoek naar de beste zangstem of de ’technisch beste’ acteur.  Om aangenomen te worden zijn er een heleboel aspecten vereist, onder andere doorzettingsvermogen, lef en durf om jezelf open te stellen.

Om je goed voor te bereiden op de audities voor de toneelschool zijn er veel vooropleidingen beschikbaar. We hebben ze online gezet voor je, zodat je een goed beeld krijgt van de voorbereidingen die je kunt doen. Het is vooral van belang om je te ontwikkelen als jonge speler en als all-round acteur. Daar zorgen we bij Vooropleiding Theater Nederland voor, in de verschillende cursussen en workshops die er beschikbaar zijn.

All-round kwaliteiten op de toneelschool

Tijdens de audities op de toneelschool hoef je niet persé de beste zangstem te hebben, is het niet persé nodig om de beste kleinkunst act te hebben of persé de beste scene te spelen. Het is een misverstand dat je de beste van dat moment dient te zijn, om een kans te maken. Ten eerste is ‘de beste’ zijn behoorlijk betrekkelijk en de toneelscholen kijken naar meer aspecten, dan de perfecte scene of de perfecte zang.

Het is onder andere van belang dat je weet te ‘raken’ als acteur en dat je overdracht hebt. Dat is een behoorlijk vaag begrip. Het is lastig onder woorden te brengen. Het is vooral van belang dat je meerdere kwaliteiten in huis hebt en dus een all-round acteur of actrice bent waarbij je meerdere aspecten van jezelf hebt ontwikkeld. Wij zorgen er tijdens de vooropleiding voor de audities voor de toneelschool voor dat je jezelf leert ontdekken en dat je eraan went om alles te geven en daarmee een indrukwekkend verhaal weet over te brengen.

Ontwikkeling op alle fronten voor de auditie

We helpen je met je ontwikkeling op alle fronten, zodat je tijdens de auditie voor de toneelschool een compleet palet kan laten zien. Dat betekent dat je werkt aan je persoonlijkheid, kracht, concentratie, emotionaliteit, gevoeligheid, spelinzicht, vertrouwen, lef, intuïtie, verbeelding, fysiek vorm kunnen geven, transformeren, emotioneel kunnen raken en je mogelijkheden om grenzen te verkennen. Dat is een hele waslijst, waardoor je op all-round niveau stukken beter wordt.

“Vooraf wist ik niet goed wat ik moest verwachten van de vooropleiding voor de audities op de toneelschool. Achteraf had ik nooit kunnen verwachten hoe intensief en uitdagend het zou worden. Ik ben all-round een stuk beter geworden, waardoor ik me nu helemaal op mijn plaats voel op de toneelschool”.

Inschrijven voor vooropleiding voor de toneelschool

Enthousiast geworden over de audities voor de toneelschool of benieuwd naar de specifieke cursussen en workshops die er beschikbaar zijn? We vertellen je er graag meer over, zodat je kunt zorgen voor de ideale voorbereiding om een grote kans te maken. Je kunt je online inschrijven of contact opnemen, dan vertellen we je graag meer over de mogelijkheden van een vooropleiding voor de audities op de toneelschool.

auditie toneelschool - Olivier Herter - Toneelacademie Maastricht