Vooropleiding Theater Amsterdam 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Jeugdtheaterschool

Vooropleiding Theater Nederland, de jeugdtheaterschool bij uitstek. Heb jij de ambitie om ooit een keer in het theater op het podium te stappen? Wel eens een toneelstuk gezien en daar de wens aan overgehouden om ook acteur te worden? Neem dan de tijd om kijken op de website van de Vooropleiding Theater Nederland, onze jeugdtheaterschool in Amsterdam is toegankelijk vanaf 16 jaar. Bij ons worden lessen gegeven door professionele ervaren acteurs en regisseurs, die graag hun passie voor het acteervak met je delen. Zij kunnen als geen ander aan je overbrengen waar het acteren over gaat.

Aan de slag bij onze jeugdtheaterschool

Neem vandaag nog contact op met Vooropleiding Theater Nederland als je wilt leren acteren. Elk jaar maken meer dan 200 leerlingen uit zowel Nederland als België de stap om in onze school met acteerlessen aan de slag te gaan. We hebben daarbij lessen voor verschillende niveaus. Ben je een beginner die nog veel van het vak moet leren? Of heb je al flink wat stappen op het podium gemaakt en heb je de ambitie om aangenomen te worden op een van de vier HBO toneelopleidingen van Nederland?

Olivier Herter - Toneelacademie Maastricht

De jeugdtheaterschool van Amsterdam

Nederland kent een viertal HBO opleidingen op het gebied van acteren. Het is niet makkelijk om op een van deze opleidingen te worden toegelaten. Bij Vooropleiding Theater Nederland kunnen we je daadwerkelijk op weg helpen. We bieden een vooropleiding theater en een toneelschool traject voor jongeren die de ambitie hebben om naar de toneelschool te willen. Er is in Nederland namelijk geen enkele andere toneelopleiding waar zoveel leerlingen op één van de HBO Toneelscholen worden toegelaten als Vooropleiding Theater Nederland. Schrijf je daarom vandaag nog in bij ons als je ook ambities hebt om je verder te scholen.

Ben je jonger dan 16 jaar dan kan je niet bij ons terecht. Andere jeugdtheaterscholen zoals de Amsterdamse Jeugdtheaterschool zijn geschikt vanaf 10 jaar of zelfs jonger.

Wil je advies en iets meer weten over de mogelijkheden die er allemaal zijn, neem dan gerust contact met ons op.

Een aantal jeugdtheaterscholen in Nederland

Amsterdamse Jeugdtheaterschool – ajts.nl
Rabarber – rabarber.net
Hofplein Rotterdam – hofpleinrotterdam.nl
De Noorderlingen – denoorderlingen.nl

Kijk ook op:

Netwerk jeugdtheaterscholen – netwerkjeugdtheaterscholen

jeugdtheaterschool - de jonge wolven

Jongeren theaterproductie De Jonge Wolven

 

De Amsterdamse Jeugdtheaterschool

 

de noorderlingen vooropleiding theater

 

Hofplein theater

 

rabarber

Een jeugdtheaterschool volgen: de ideale vooropleiding voor het theater

Een jeugdtheaterschool volgen vormt de ideale voorbereiding op een van de toneelscholen in Nederland. De acteerworkshops en acteercursussen voor acteurs bereiden je voor op het hoge niveau op de toneelscholen en zorgen ervoor dat je effectief kunt werken aan de belangrijkste vaardigheden.

We zorgen er bij Vooropleiding Theater Nederland voor dat je de ideale vooropleiding kunt volgen, waarmee je vervolgens auditie kunt doen op een van de toneelscholen in Nederland. Het is een jeugdtheaterschool, waar je tevens na een mbo-opleiding acteren goed terecht kunt. We hanteren een hoog niveau en zorgen er met acteurs uit de praktijk als docenten voor dat je al je vragen kunt stellen.

Toneelscholen in Nederland

We kennen in Nederland een aantal hbo-toneelscholen. Het gaat om de Toneelacademie Maastricht, de toneelschool Arnhem, de toneelschool Utrecht en de ATKA. Dit laatste is een combinatie van de Amsterdamse Toneel en Kleinkunst Academie, de twee onderdelen die jaren geleden samengingen.

We zorgen er met de jeugdtheaterschool voor dat je kunt acteren op hoog niveau, onder leiding van docenten met veel ervaring uit de praktijk. We leggen de lat bewust hoog, zodat je tijdens een auditie op een van de toneelscholen het beste van jezelf kunt laten zien.

“De jeugdtheaterschool vormde achteraf de ideale voorbereiding op mijn audities. Het was even wennen vanwege het hoge niveau, maar samen met de andere leerlingen pakten we dat snel op en ontwikkelden we bijzondere vaardigheden.”

IJzeren doorzettingsvermogen op de jeugdtheaterschool

We vragen op de jeugdtheaterschool bijvoorbeeld om een ijzeren doorzettingsvermogen. We gaan bewust wat verder dan je wellicht zou verwachten, waarmee het niveau een stuk hoger komt te liggen. Het betekent in de praktijk dat je hard kunt werken aan je vaardigheden als acteur, iets waar je zowel tijdens de audities als tijdens de rest van je carrière vervolgens veel plezier van zal hebben.

We werken bewust met docenten die zelf veel ervaring hebben op het witte doek, op televisie en in het theater. Ze weten goed wat er in de praktijk van je verwacht wordt en hebben veelal zelf een van de toneelscholen gevolgd. Daarnaast werken we met docenten die ook actief zijn op de toneelscholen, waardoor ze goed weten welk hoge niveau er van je verwacht wordt. De combinatie van beiden zorgt ervoor dat je met de jeugdtheaterschool voor een goede voorbereiding kunt zorgen, waarmee je de kans zo groot mogelijk kunt maken dat je tijdens de audities zal worden aangenomen op een van de toneelscholen.

Inschrijven voor de jeugdtheaterschool

Je kunt je online aanmelden en inschrijven voor de jeugdtheaterschool. Heb je vragen over de workshops en cursussen acteren of ben je benieuwd hoe de vooropleiding er concreet uit komt te zien? Neem dan contact op, we lichten het je graag toe.