Vooropleiding Theater Amsterdam 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Jonge Pleun acteert de hoofdrol in Tovenaar van Oz

De tien jarige jonge Pleun acteert de hoofdrol in Tovenaar van Oz. Hierdoor raken steeds meer jonge kinderen enthousiast over acteren. Dat blijkt uit aanmeldingen voor acteerlessen en de hoeveelheid aanmeldingen bij audities voor de toneelscholen ieder jaar. Jonge acteertalenten krijgen op vroege leeftijd kansen en mogelijkheden doordat er steeds meer rollen voor kinderen beschikbaar zijn.

Zoals die voor Pleun van den Broek uit Boxtel. Ze is pas 10 jaar, maar gaat de hoofdrol acteren in de Tovenaar van Oz. Ze speelt de rol van Doortje en gebruikt haar vakantie om zich daar goed op voor te bereiden.

Overigens is het voor haar niet de eerste keer dat ze op de planken zal staan. Toen ze 7 was speelde ze al een rol in De Terugkeer van de Nanny. Wat dat betreft heeft ze zelfs op haar jonge leeftijd al wat ervaring. Bovendien volgde ze veel acteerlessen en vindt ze het ontzettend leuk om daarmee bezig te zijn. “Ik wilde graag verder met zingen en acteren,” vertelt Pleun, “dus toen mama zag dat er audities voor De Tovenaar van Oz werden gehouden leek het mij heel gaaf om auditie te doen. Eerlijk gezegd ging ik echt voor de hoofdrol, dus dat ik die heb gekregen, daar ben ik super blij mee!”

Opleiding voor kinderen die willen acteren

Met name voor kinderen die willen acteren bestaan er steeds meer mogelijkheden. Ze kunnen zich al jong aansluiten bij een toneel- of theatergezelschap en zich op die manier ontwikkelen. Zodra ze ouder worden wordt er meer van jongeren gevraagd en zijn er andere mogelijkheden. Ze kunnen zich dan gaan richten op de vooropleidingen waar ze acteerlessen volgen om zich voor te bereiden op de audities op de HBO theaterscholen in Nederland.

Of Pleun uiteindelijk ook de ambitie heeft om die acteerlessen te volgen en daarmee naar een van de HBO theaterscholen te gaan is op dit moment nog niet bekend. Feit is wel dat ze met haar rol in de Tovenaar van Oz laat zien dat het ook voor jonge kinderen erg leuk kan zijn om te gaan acteren.

Acteerlessen voor de HBO theaterschool

De acteerlessen voor de HBO theaterschool zijn bedoeld voor iedereen die al langer bezig is met acteren en naar een hoger niveau wil. Bijvoorbeeld na een MBO opleiding of op basis van meer praktijkervaring. Het is dan mogelijk om in Nederland het hoogste niveau te bereiken, mits de audities op de HBO toneelschool goed worden doorstaan natuurlijk.

Inschrijven voor acteerlessen

Net als Pleun van den Broek enthousiast over acteren en bovendien al een paar jaar ouder? Met de acteerlessen zorgen wij er graag voor dat je op een hoger niveau leert acteren, zodat je kans kunt maken tijdens de audities van de HBO toneelscholen. Je kunt je online inschrijven voor de acteerlessen. Of contact met ons opnemen met je vragen. We horen graag van je.