Vooropleiding Theater Amsterdam 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Wanneer een acteeropleiding volgen?

Acteren is een passie waar veel mensen door gegrepen worden. Dat is ook niet verwonderlijk. Per slot van rekening doet toneel en film iets met mensen. Een groot deel van onze bevolking vindt het heerlijk om in het theater naar een mooie voorstelling te kijken of een mooie film in de bioscoop te zien. Een kleiner deel wil niet kijken, maar zelf acteren. Om op een dag op het toneel of in een film te spelen. Zelf ervaren hoe het is om in de huid van een ander te kruipen en een rol te vervullen. Als jij iemand bent uit de laatste categorie, dan ben jij een geschikte kandidaat voor een acteeropleiding.

Een acteeropleiding volg je aan een HBO toneelschool

Wil je een volledige acteeropleiding volgen dan kan je hiervoor het beste naar één van de vier HBO toneelscholen in Nederland. Een plekje bemachtigen op een HBO toneelschool is niet makkelijk. Jaarlijks doen er heel veel mensen auditie, maar wordt er slechts een klein percentage aangenomen. Ervaring met acteren en een goede voorbereiding op de audities van een HBO toneelschool zijn dus erg belangrijk. Bij onze vooropleiding voor het theater in Amsterdam kun je professionele acteerlessen volgen die jou klaarstomen voor een acteeropleiding aan een HBO toneelschool.

De HBO Toneelopleidingen in Nederland zijn:
ATKA Amsterdam
ARTEZ Arnhem
HKU Utrecht
Toneelacademie Maastricht

Goede voorbereiding op een HBO opleiding tot acteur

Als je de wens hebt om door te stromen naar een HBO acteeropleiding in Nederland ben je van harte welkom bij ons. Wij bieden een acteer vooropleiding aan die een goede voorbereiding is op een acteeropleiding aan een HBO toneelschool. Onze talenten worden hier ook daadwerkelijk aangenomen, meer dan welke andere vooropleidingen theater in Nederland. Jaarlijks gaat het gemiddeld om tien jonge acteurs die worden aangenomen op een HBO toneelschool en professioneel acteur worden. Hiermee zijn wij hofleverancier van studenten voor HBO acteeropleidingen. En dat hebben we grotendeels te danken aan het hoge niveau dat we hanteren.

“Het was flink wennen om met de acteeropleiding bij Vooropleiding Theater Amsterdam aan de slag te gaan. Achteraf is dat echter maar goed, ik heb gemerkt dat ik beter acteer.”
 

Opleiding tot acteur volgen in Amsterdam

Heb je dus een passie voor acteren en wil je hier meer mee doen? Ben je op zoek naar een opleiding om acteur te worden waar je uitgedaagd wordt en waar je les krijgt van professionele acteurs? Schrijf je dan ook vandaag nog in voor een acteerworkshop als jij ook deze ambitie hebt. De deuren van onze acteeropleiding in Amsterdam staan voor je open. Talenten tussen 16 en 24 jaar kunnen bij ons terecht in de vooropleiding theater trajecten.

Hoe ziet een acteeropleiding bij VTA eruit?

Het Toneelschool Traject vindt overdag plaats. De lessen zijn er op gericht om professioneel door te stromen als acteur en of performers. Je dient over een duidelijke acteerambitie op dit gebied te beschikken om voor het Toneelschool Traject in aanmerking te komen. Kijk voor meer info rond op onze website van Vooropleiding Theater Amsterdam.
 

Meer weten over het volgen van een acteeropleiding?

Heb je specifieke vragen over het volgen van een opleiding tot acteur of wil je informatie over de verschillende mogelijkheden bij ons of bij anderen, neem dan contact met ons op. Ook als je vragen hebt over het vak acteren of als je wilt weten welke wegen er te bewandelen zijn in Nederland.

 

opleiding acteur