Vooropleiding Theater Amsterdam 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Talenten van de theaterschool: Het Nationale Theater presteert boven verwachting

Het Nationale Theater (het gezelschap dat bestaat uit afgestudeerde talenten van de theaterschool) is een fusie van de Koninklijke Schouwburg, het Theater aan het Spui en het Nationale Toneel/NTJong. De drie partijen hebben de krachten gebundeld om er op die manier voor te zorgen dat ze meer bezoekers zouden kunnen trekken.

De norm werd gesteld op een bezoekersaantal van tenminste 50.000 jongeren, te behalen in 2021. Het blijkt een enorm succes te zijn, want die norm is alvast behaald. Wat dat betreft gaat het veel beter dan verwacht, waardoor de kans groot is dat het Nationale Theater de komende tijd bovendien nog veel groter kan groeien.

Meer bezoekers dan verwacht

Het was de verwachting dat het lastig zou worden om (jonge) bezoekers aan te trekken. Dat blijkt in de praktijk echter een stuk beter te lukken. Daarmee is het gelukt om de nieuwe voorstellingen goed onder de aandacht te brengen en een nieuw publiek te trekken.

Een goed voorbeeld van een geslaagde voorstelling is The Nation van Eric de Vroedt. Het geeft aan dat het theater nog leeft en dat talenten van de theaterschool een plek vinden in het theater. Mits dat op de juiste manier wordt aangeboden, in voorstellingen die aansluiten bij de behoeften van de doelgroep. Het werd een grote hit onder het publiek en kreeg ook veel aandacht in de pers.

Acteurs met een goede opleiding op de theaterschool

Er zijn verschillende vooropleidingen waar talent wordt ontwikkelt, waarbij die talenten uiteindelijk doorstromen naar de theaterscholen. Bijvoorbeeld de Haagse jeugdtheaterschool draagt bij aan talentontwikkeling. De talenten van de theaterschool in Amsterdam, Arnhem, Maastricht of Utrecht stromen uiteindelijk door naar het Nationale Theater. We zorgen er met de theaters en de toneelscholen voor dat de kwaliteit van de voorstellingen toeneemt.

Zelf doen we dat door een vooropleiding theater en acteerlessen aan te bieden. Om bestaande vaardigheden verder te ontwikkelen en om er met de lessen voor te zorgen dat potentiële talenten van de theaterschool zich ontwikkelen en kunnen doorstromen tijdens de audities voor de HBO toneelscholen in Nederland. Die zijn audities zijn pittig, en er wordt een hoog niveau van leerlingen verwacht. De kwaliteit van de instroming van jongeren komt vervolgens ook de kwaliteit van de voorstellingen ten goede, waardoor de elementen elkaar goed kunnen versterken.

Online inschrijven voor de vooropleiding voor het theater

Zelf enthousiast over een opleiding aan een theaterschool in Nederland? Of wil je graag naar de HBO toneelschool, maar zoek je daarvoor een geschikte vooropleiding? Wij zorgen er met de acteerlessen voor dat je je ontwikkelt en goed op de hoogte bent wat de theaterscholen van je verwachten. Door alvast te wennen aan het hoge niveau. En er daarmee voor te zorgen dat je daarmee pas geconfronteerd raakt tijdens de audities.

Je kunt je online inschrijven voor de vooropleiding en acteerlessen. We vertellen je er dan graag meer over. Zodat je goed weet waar je aan toe bent. Wat wij van je verwachten en wat we je te bieden hebben, om het niveau van je acteertalent verder te ontwikkelen.