Vooropleiding Theater Amsterdam 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Theateropleiding, Theateropleiding Amsterdam

Ervaring opdoen op een goede theateropleiding. Als jij de ambitie hebt om te gaan studeren op een van de HBO toneelopleidingen die ons land rijk is, dan dien je auditie te doen voor die theateropleidingen. Je dient je te ontwikkelen als jonge speler om optimaal tijdens de audities je talent te kunnen inzetten. Lessen van mensen met professionele ervaring op dit gebied helpen je verder. Er doen elk jaar veel jongeren auditie voor deze opleidingen, maar slechts een klein aantal jongeren wordt daadwerkelijk aangenomen. Op een theateropleiding op de HBO toneelschool ben je verzekerd van een gedegen opleiding gedurende 4 jaar. Vooropleiding Theater Nederland, helpt je stappen te nemen in deze richting. Wij hebben een groot aantal ervaren professionele acteurs en regisseurs die vakkundig lesgeven.

Hieronder vind je informatie over de 4 HBO toneelscholen in Nederland.

Foto Toneelschool Amsterdam
Foto Toneelschool Utrecht
Foto Toneelacademie Maastricht
Foto Toneelschool Arnhem

 

MBO Theateropleiding

Je wordt niet automatisch aangenomen op een HBO toneelschool als je een MBO Theateropleiding hebt afgerond. De vier toneelscholen houden ieder jaar intensieve audities. Een MBO theateropleiding (of andere theateropleiding) biedt geen garantie om te kunnen studeren aan de HBO toneelschool. Het is onjuist als (MBO) opleidingen suggereren dat je automatisch doorstroomt naar het vervolg HBO onderwijs. Goede scholing verhoogt wellicht je kansen op de audities van de HBO toneelscholen.

HBO Toneelschool

Veel trainen. Dat schrijven alle toneelopleidingen heel eerlijk op hun websites en in hun brochures. Als je echt ergens wil komen in de wereld van theater, dan moet je hard werken. Talent is belangrijk, maar doorzettingsvermogen net zo goed, want eenmaal toegelaten tot een HBO toneelacademie ben je er nog niet. Ook na je HBO opleiding is het hard werken. Er zijn vier uitstekende toneelopleidingen om je voor te bereiden op een leven als acteur.

Theateropleidingen in Nederland

Toneelschool Amsterdam
Toneelacademie Maastricht
Toneelschool Arnhem
Toneelschool Utrecht

Een opleiding theater in Amsterdam

Vooropleiding Theater Nederland is de plek waar je moet zijn als je op zoek bent naar een goede acteerworkshop in de hoofdstad. Wil je doorstromen naar een theateropleiding? Wij zijn niet voor niets hofleverancier van de HBO toneelopleidingen in Nederland. Jaarlijks stromen er gemiddeld tien van onze talenten door naar een van deze opleidingen, meer dan van welke vooropleiding in Nederland dan ook. Dit is te danken aan de intensieve en uitgebreide cursussen, die gegeven worden door professionele acteurs en regisseurs.

Meer weten over een theateropleiding in Amsterdam?

Vooropleiding Theater Nederland is de plek om stappen te zetten op het gebied van toneelspelen, maar ook voor het verder ontwikkelen van je vaardigheden. Kijk naar de mogelijkheden die we voor je hebben. Mocht je er niet uit komen, neem dan contact met ons op. Of je nu iemand bent die begint met acteren, of iemand die serieus verdere stappen wil zetten.

theateropleiding

theateropleiding

Theateropleiding volgen: acteerworkshops en acteercursussen bij Vooropleiding Theater Nederland

De theateropleiding volgen ter voorbereiding op een van de hbo-toneelscholen in Nederland? We zorgen er met cursussen en workshops acteren voor dat je effectief kunt werken aan je vaardigheden, zodat je tijdens de audities meer kans maakt om te worden toegelaten.

Om een theateropleiding in Nederland te kunnen volgen heb je zowel vaardigheden als doorzettingsvermogen nodig, twee factoren waar we je goed bij kunnen hepen. Je kunt acteerworkshops en acteercursussen volgen en daarmee zorgen voor de ideale vooropleiding, zodat je de kans op een carrière in het theater of op het witte doek zo groot mogelijk kunt maken.

Theateropleiding in Nederland

De theateropleiding in Nederland volg je op een van de hbo-toneelscholen. We hebben die in bijvoorbeeld Arnhem, Maastricht en in Amsterdam. Het valt niet mee om er te worden toegelaten, omdat veel talentvolle acteurs en actrices zich aanmelden. Om zoveel mogelijk kans te maken op een toelating aan de theateropleiding van je keuze is het verstandig om op voorhand hard aan je vaardigheden en doorzettingsvermogen te werken.

“De nadruk op de acteervaardigheden had ik wel verwacht, het enorme doorzettingsvermogen dat ik nodig had niet. Ik had het bijltje er bijna bij neergegooid, maar besloot toch door te zetten. Dat heeft me ontzettend veel geleerd, ook buiten het theater om.”

Workshops en cursussen acteren

Tijdens de vooropleiding voor het theater kun je onze workshops en cursussen volgen, waarmee we ervoor zorgen dat je de basisvaardigheden van het vak kunt leren van ervaren acteurs. We werken met acteurs die zelf actief zijn op de theaterscholen, zodat je het direct van hen kunt leren.

We zorgen er met de vooropleiding onder andere voor je dat je alvast kunt wennen aan de intensieve audities waar je tijdens de opleiding mee te maken zal krijgen. Je kunt alvast wennen aan het hoge niveau, zodat je tijdens de audities voor de theateropleiding meer kans maakt om er doorheen te komen en daadwerkelijk aan de opleiding voor de carrière die je droomt te gaan werken.

Vooropleiding voor de theateropleiding

Enthousiast over de vooropleiding voor het theater, zodat je de kans maakt om een theateropleiding te gaan volgen? Je kunt je online aanmelden en inschrijven voor de verschillende acteercursussen en workshops acteren.

Heb je daar op voorhand nog vragen over? Neem dan contact met ons op, dan vertellen we je graag meer over wat je van ons kunt verwachten en wat we je aan acteren kunnen bieden.