Vooropleiding Theater Amsterdam 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Theaterscholen in Den Haag op 50 plekken open voor kinderen

De herfstvakantie is weer begonnen. Kinderen op de basisschool hebben vrij, waardoor ze bijvoorbeeld tijd hebben om naar het theater te gaan. En dat kan naast de reguliere voorstellingen in Den Haag ook tijdens het festival De Betovering waarbij ook theaterscholen in Den Haag open gaan voor het kinderen.

Theaterscholen, theaters en andere locaties stellen hun deuren open. Kinderen van 2 tot 12 jaar kunnen in totaal op 50 verschillende locaties kennismaken met wat het theater allemaal te bieden heeft. Voor de nieuwe generatie acteertalenten die graag willen leren acteren kunnen tijdens het festival kennismaken met (jeugd) theaterscholen als Rabarber in Den Haag en oudere jongeren in de rest van Nederland kunnen in Amsterdam kennismaken met acteren op de ATKA of bij Vooropleiding Theater Nederland. Voor iedereen die enthousiast wordt van kunst en cultuur is er in de herfstvakantie veel te beleven.

Voorstellingen en workshops door theaterscholen

Tijdens De Betovering kunnen kinderen op 50 verschillende plekken in Den Haag kennismaken met kunst en cultuur. Zo kunnen ze naar de Koninklijke Schouwburg of naar het Theater aan het Spui. Ook Theaterschool Rabarber in Den Haag doet mee. Daar kunnen de kinderen workshops volgen om zelf te acteren en daarmee in aanraking te komen.

Op veel van de andere locaties zijn er voorstellingen. Bijvoorbeeld voor kinderen vanaf 2 jaar, net als voor kinderen vanaf 4, 5, 6 of 7 jaar. Gericht op de allerkleinsten, om ook hen enthousiast te maken voor alles wat het theater te bieden heeft. Je kunt tijdens het festival voorstellingen zien, maar ook een theaterworkshop volgen bij verschillende theaterscholen in Den Haag. Ben je ouder dan kan je in de herfstvakantie ook de oriƫntatiecursus volgen van de toneelschool in Amsterdam.

Het theater voor kinderen van 2 tot 12 jaar

De voorstellingen en workshops in de stad zijn geschikt voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Het zijn op die manier de kinderen van de basisschool die in aanraking kunnen komen met de fijne momenten in het theater.

Bovendien hoeven de kinderen (met hun ouders) daarvoor niet altijd naar binnen in de verschillende theaters en theaterscholen. In plaats daarvan vindt een deel van het festival ook gewoon op straat plaats. De kinderen kunnen daar voortbewegende, smakkende en stomende kuddes met dieren tegenkomen. Gemaakt van gerecyclede fietsen, waardoor er overal in de stad iets te beleven valt. Op die manier moet het theater ook voor de nieuwe generatie een aantrekkelijke plaats worden om te genieten van kunst en cultuur.

Vooropleiding voor de theaterschool

En ben je al wat ouder en enthousiast over het theater? Wij zijn hofleverancier van de HBO toneelscholen in Nederland. Dankzij onze uitstekende acteerlessen en de vooropleiding voor de theaterschool. We werken met professionele acteurs en ervaren docenten van de toneelscholen, die je uitstekend helpen voorbereiden op de audities.

Enthousiast en je meteen inschrijven of benieuwd naar meer informatie? Neem contact met ons op, dan vertellen we je er graag meer over.