Vooropleiding Theater Amsterdam 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Winnaar kunstbende: theaterschool Amsterdam is een verademing

Levy Geernaert uit Vlissingen won de landelijke finale van de Kunstbende. Sindsdien zit hij op de theaterschool en weet hij het zeker: dat is wat hij leuk vindt. Hij geniet enorm van de mogelijkheden om alles in het werk te stellen van het acteren. Hij heeft niet meer te maken met de verwachtingen van anderen buiten de theaterwereld. En met anderen die niet goed begrijpen waar hij z’n plezier uit haalt. De theaterschool Amsterdam is een verademing.

Levy was overigens niet altijd van plan om acteur te worden, zo blijkt uit een interview met PZC: ”Voor mij was het een soort donderslag. Ik had daarvoor een heel gek jaar gehad, waarin ik was gestopt met mijn opleiding. Werken kon ook niet, want ik was al vier keer ontslagen. Toen dacht ik: ik doe mee aan de Kunstbende, in drie categorieën: Theater, Film én Taal. Ik had toch niets te doen.”

Doen wat je leuk vindt

Inmiddels doet hij wat hij leuk vindt.  En dat merkt hij aan de resultaten die hij boekt op de theaterschool, maar ook aan de hoeveelheid energie die hij krijgt van wat ‘ie doet. Dat is wat meer studenten ons vertellen, bijvoorbeeld als ze hun best doen om naar de theaterschool in Amsterdam te kunnen. Het is hard werken, maar dat gaat een stuk gemakkelijker als je iets leuk vindt.

Dat geldt ook voor de jonge Pleun die het acteren ontdekte. Het is wat dat betreft iets dat al jong aangewakkerd kan worden, maar dat ook later pas kan komen bovendrijven. In de beide gevallen is het een uitstekend idee om je te richten op de theaterschool. Ook al is het natuurlijk niet gemakkelijk om er daar tussen te komen.

Opleiding op de theaterschool: voor ambitieuze acteurs

De opleiding op de theaterschool is er voor ambitieuze acteurs, die bereid zijn om er alles uit te halen dat erin zit. En dat klinkt gemakkelijker dan het is. Het betekent voor veel acteurs dat ze zichzelf een keer flink tegenkomen. Als de lat iets hoger blijkt te liggen dan ze hadden gedacht. Of op het moment dat er een nieuwe uitdaging aangegaan moet worden. Op de theaterschool treed je direct buiten je comfortzone. Dat is in het begin confronterend, maar de theaterschool Amsterdam is een verademing als je op je plek bent en het juist leuk vindt om dit aan te gaan.

Inschrijven voor de vooropleiding voor de theaterschool

Enthousiast over een theaterschool en bijvoorbeeld net als Levy gaan doen wat je leuk vindt? Een verademing omdat je kunt doen waar je energie van krijgt. Ook al kan het begin lastig zijn, omdat de lat ineens erg hoog blijkt te liggen. Interesse? Neem dan contact met ons op of schrijf je meteen online in. Dan vertellen wij je graag meer over de theaterschool en hoe je kans kunt maken via een vooropleiding.