Vooropleiding Theater Amsterdam 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Theaterschool: dit kun je verwachten van de audities

De theaterschool is het hoogst haalbare qua opleidingen voor acteurs en actrices. We hebben in Nederland 4 hbo-toneelscholen. Dit zijn de theaterscholen waar je een vakopleiding op niveau kunt volgen, waarmee je ervoor zorgt dat je jezelf als acteur kunt ontwikkelen.

Over de audities gaan allerlei verhalen de ronde. Feit is dat het zware audities zijn, waardoor je stevig in je schoenen zal moeten staan om daar doorheen te komen. De beste voorbereiding bestaat voor veel studenten uit een vooropleiding voor het theater. Op die manier ben je beter voorbereid op de theaterschool, omdat je intensief werkt aan je vaardigheden en beter weet welk niveau je daar kunt verwachten.

Thuisopdracht voor de theaterschool

Na een eventuele vooropleiding kun je starten met de audities voor de theaterschool van je keuze. Dit begint veelal met een thuisopdracht. De theaterscholen willen er daarmee voor zorgen dat ze alvast enig inzicht hebben wie er op de audities verschijnt. De thuiswerkopdracht is van soms belang, omdat er wordt bepaald wie er door mag naar de daadwerkelijke audities.

Meerdere ronden met audities

Afhankelijk van de theaterschool zullen er meerdere ronden met audities volgen. Je doet die op de theaterschool zelf, waar je keer op keer jezelf zal moeten laten zien. De talenten die je bezitĀ dien je optimaal in te zetten.

Het is daarom belangrijk om jezelf op alle fronten op voorhand al goed te ontwikkelen. Dat lukt de meeste studenten het best op het moment dat ze een vooropleiding volgen. We zorgen er daarmee voor dat je veelĀ facetten van het acteren doorloopt en dat je effectief aan je vaardigheden kunt werken.

Er is sprake van een intensieve voorbereiding, zodat je de meerdere ronden met audities goed door kunt komen. Uiteraard zorgen we ervoor dat we je op voorhand goed aangeven hoe de audities op de theaterschool eruit zullen gaan zien. Dat helpt je om de verwachtingen op de juiste manier te stellen, zodat je minder voor verrassingen komt te staan. Spannend zal het hoe dan ook zijn, maar je kunt in ieder geval voorkomen dat je ineens voor het blok komt te staan en daardoor minder kans maakt tijdens de audities voor de theaterschool.

Vooropleiding volgen

Enthousiast over een vooropleiding voor de theaterschool of benieuwd naar de andere acteerlessen die er beschikbaar zijn? We zorgen er daarmee voor dat je voor een goede voorbereiding kunt zorgen of dat je kunt werken aan specifieke eigenschappen van je toneelspel.

Je kunt je online inschrijven voor de vooropleiding voor een theaterschool of contact opnemen als je meer informatie wenst. Op die manier zijn we voor jou bereikbaar, om je te helpen om verder te komen in acteren en wellicht later de acteertop te bereiken.

 

Karel Konings-Theaterschool Amsterdam ATKA