Vooropleiding Theater Amsterdam 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Theatervooropleiding Amsterdam

Heb jij talent als acteur en is het je droom om succesvol te worden in het theater? Talent is weliswaar onontbeerlijk, maar niet altijd genoeg om in dit vakgebied te slagen. Onze theatervooropleiding Amsterdam verzekert jou van de noodzakelijke scholing en brengt jouw professionele ontwikkeling in een stroomversnelling.

De vooropleiding theater vormt de ideale voorbereiding op een deelname aan ons toneelschool traject of een auditie voor de toneelschool. Onder de deskundige begeleiding van onze docenten zet je stappen op het gebied van uiteenlopende factoren zoals spelinzicht, focus, sensitiviteit, emotionaliteit, lef, vertrouwen, verbeelding, transformatie en intuïtie. Allemaal zaken die je later uitstekend zult kunnen gebruiken tijdens je een carrière in het theater of op het witte doek.

Vooropleiding toneelschool Amsterdam, Arnhem, Maastricht en Utrecht

Dat onze theatervooropleiding in Amsterdam bepaald geen overbodige luxe is, blijkt onder meer uit de grote aantallen auditanten. En de aantallen die daadwerkelijk worden aangenomen op de 4 HBO toneelscholen in ons land. Er zijn talloze jongeren met ambities in de theater- en filmwereld, maar slechts weinigen die hun dromen ook daadwerkelijk weten te verwezenlijken. Onze vooropleiding theater in Amsterdam vormt de solide basis die je helpt om het maximale uit je talenten te halen.

In de lessen van onze theatervooropleiding staan spelplezier en ontwikkeling op de eerste plaats. Het hoge tempo en de uitdagende lessen zorgen voor een snelle ontwikkeling van de acteur. Het geeft je een helder beeld van wat er verwacht wordt bij de auditie voor de toneelschool. Het geeft je de mogelijkheid om optimaal je talent te benutten tijdens de audities. Een veelgehoorde opmerking van onze studenten is dat ze al in de eerste lessen meer leren dan in voorgaande jaren. Daarnaast sluit de vooropleiding theater naadloos aan op het curriculum van de toneelscholen. Het resultaat? Jaarlijks stromen veel van onze studenten door in Amsterdam, Arnhem, Utrecht of Maastricht (zie studenten aangenomen toneelschool)

Theatervooropleiding Amsterdam voor ambitieuze jongeren

Talent en ambitie en doorzettingsvermogen zijn noodzakelijke voorwaarden om te slagen in de theaterwereld en daarom ook voor deelname aan onze theatervooropleiding in Amsterdam. Wij werken met groepen van maximaal 12 deelnemers in de leeftijdscategorie van 16 tot 24 jaar. Omdat niet alle studenten beginnen op hetzelfde niveau, delen wij je altijd in bij een groep die goed aansluit op jouw huidige vaardigheden.

Voor enkele talenten bieden we daarnaast de mogelijkheid om, in plaats van de vooropleiding theater in Amsterdam, deel te nemen aan het eerder genoemde toneelschool traject. Hierbij wordt meer de nadruk gelegd op disciplines als monologen, dialogen, performance theater, zang en teksttoneel. Ook vinden de lessen overdag en niet ’s avonds plaats. Dit intensieve traject is niet alleen bedoeld voor ambitieuze acteurs die aangenomen willen worden op de toneelschool. Maar ook voor serieuze performers en mime-spelers die aangenomen willen worden op de performers opleiding in Maastricht of de mime opleiding in Amsterdam.

Theatervooropleiding in Amsterdam legt de ideale basis

Voor de meeste studenten geldt echter dat onze theatervooropleiding in Amsterdam het ideale startpunt is als voorbereiding op het toneelschool traject of een auditie bij de toneelschool. De lessen vinden van de vooropleiding theater vinden ’s avonds plaats en duren tweeëneenhalf uur.

Het volgen van onze vooropleiding theater is niet het enige dat mogelijk is bij de Vooropleiding Theater Nederland. Naast onze theatervooropleiding bieden wij namelijk nog het toneelschool traject aan voor ambitieuze jongeren aan. Ben je nieuwsgierig geworden naar onze theatervooropleiding in Amsterdam? Heb je vragen over een van onze andere toneellessen?

Bel ons dan op 020-78 555 01 of stel je vraag via info@vooropleidingtheaternederland.nl.

 

 

 

Vooropleiding theater - Olivier Herter - Toneelacademie Maastricht & Nikki Kuis - Toneelschool Arnhem

 

 

 

Olivier Herter & Nikki Kuis - Toneelacademie Maastricht en Arnhem

Theatervooropleiding in Amsterdam: volg het toneelschool traject

Een theatervooropleiding in Amsterdam volgen? Dan ben je bij Vooropleiding Theater Nederland aan het juiste adres. Wij helpen je om het talent als acteur te ontwikkelen, door je workshops en cursussen op het hoogste niveau aan te bieden.

Om te slagen als acteur of actrice is er meer benodigd dan talent. De theater- en filmwereld kan hard zijn en vraagt je om het beste uit jezelf te halen. Met onze theatervooropleiding in Amsterdam helpen we je de belangrijkste vaardigheden te ontwikkelen, zodat je tijdens de auditie voor de toneelscholen zoveel mogelijk kans maakt aangenomen te worden.

We bieden je de noodzakelijke scholing, door ervaren docenten die zelf acteren in de theaters, op televisie en op het witte doek. Bovendien werken we samen met docenten van de hbo-toneelscholen in Nederland, waardoor we goed weten welk hoge niveau er daar van je verwacht wordt.

Auditie doen op de toneelschool

Wil je auditie gaan doen op een van de hbo-toneelscholen in Nederland? Met het toneelschool traject zorg je voor de ideale vooropleiding voor het theater. We helpen je te werken aan spelinzicht, focus, sensitiviteit, emotionaliteit, lef, vertrouwen, verbeelding, transformatie en intuïtie. Het zijn belangrijke eigenschappen van een goede acteur of actrice, waar je tijdens de opleiding aan kunt werken.

“De vooropleiding theater in Amsterdam was ontzettend veelzijdig. Ik moest in het begin even wennen aan het hoge niveau, maar ben blij dat ik deze stap heb kunnen zetten. Het heeft me in ieder geval volledig op scherp gezet, waardoor ik uiteindelijk de stap naar een van de hbo-toneelscholen heb kunnen maken.”

Theatervooropleiding Amsterdam op hoog niveau

We leggen de lat hoog tijdens onze theatervooropleiding in Amsterdam. Dat doen we bewust, omdat je op de hbo-toneelscholen een vergelijkbaar hoog niveau zal moeten tonen om er kans te maken aangenomen te worden. We gaan intensief aan de slag met alle studenten en zullen je steeds uitdagen om je eigen grenzen te verleggen. Op die manier kun je effectief werken aan je vaardigheden en zorgen we er met onze theatervooropleiding in Amsterdam voor dat je er werkelijk alles uit kunt halen dat erin zit.

Wil je een theatervooropleiding in Amsterdam komen volgen? Er zijn verschillende workshops en cursussen beschikbaar, afhankelijk van welk doel je voor ogen hebt en wat je achtergrond is. Volgde je een van de opleidingen aan de mbo-toneelscholen of heb je als acteur al wat meer ervaring? Je kunt je inschrijven voor onze theatervooropleiding in Amsterdam of contact met ons opnemen voor meer informatie.

Inschrijven of contact opnemen

Je kunt je online inschrijven voor onze theatervooropleiding in Amsterdam. Meer weten over de verschillende mogelijkheden en perspectieven richting bijvoorbeeld de hbo-toneelschool? Neem dan contact op, we vertellen je er graag meer over.