Vooropleiding Theater Amsterdam 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Toneelacademie: naar de theaterschool in Maastricht

De Toneelacademie in Maastricht is één van de hbo-toneelscholen in Nederland, waar het niveau ontzettend hoog is. De selectie is er streng en de student-acteurs moeten alles geven om mee te kunnen komen tijdens de verschillende modules.

Vooropleiding Theater Nederland is hofleverancier van zowel de toneelacademie in Maastricht als de andere hbo-toneelscholen in Nederland. Dat hebben we niet zomaar voor elkaar gekregen, daarvoor hanteren we een zeer hoog niveau. Er zijn toneelcursussen beschikbaar om een kans te maken tijdens de audities voor de theaterschool in Amsterdam, net als in Maastricht, Arnhem en Utrecht.

Voorbereiding op de theaterschool

Studenten die een goede kans willen maken tijdens de audities van de theaterschool in Maastricht of een van de andere hbo-toneelscholen doen er verstandig aan zich voor te bereiden met een acteercursus. Wij hanteren bewust een zeer hoog niveau, dat in eerste instantie wat intimiderend of confronterend over kan komen. We werken met ervaren acteurs en docenten van de hbo-toneelscholen, die je voorbereiden op het hoge niveau dat er van je verwacht zal worden.

“Het was even schrikken dat het niveau inderdaad zo hoog lag. Ik dacht dat ik het niet zou redden en vertelde mijn ouders dat ik er mee wilde stoppen. Ze motiveerden me om het in ieder geval nog heel even vol te houden en alles te geven. Dat bleek de sleutel te zijn, want ik kwam over mijn eigen drempel en werkte aan belangrijke vaardigheden. De audities komen er binnenkort aan, ik ben een stuk zelfverzekerder over mijn acteerkwaliteit dan voorheen.”

Acteercursussen en workshops

We zorgen er met acteercursussen en workshops voor dat je voor de ideale voorbereiding kunt zorgen op de audities van de hbo-toneelscholen in Nederland. Dat geldt zowel voor Maastricht als voor de andere theaterscholen die er beschikbaar zijn, waar altijd sprake is van een uitgebreide auditie verdeeld over meerdere ronden.

Tijdens de cursussen en acteerworkshops om beter te leren acteren zorgen we ervoor dat je leert om alles uit jezelf te halen en niet zomaar te denken dat iets niet kan of de lat te hoog voor je ligt.

Naar de toneelacademie in Maastricht

We richten ons op de toneelacademie in Maastricht en de andere drie hbo-toneelscholen. Dat betekent dat je kunt rekenen op lessen die je voorbereiden op de zwaarste audities die je ooit hebt gehad en die je de komende jaren zal hebben. Het niveau is hoog, waardoor jij op een effectieve wijze kunt werken aan de belangrijke vaardigheden en de instelling en doorzettingsvermogen die je nodig zal hebben.

Enthousiast geworden over de mogelijkheden om je met acteercursussen en workshops voor te bereiden op de toneelacademie in Maastricht of een van de andere hbo-toneelscholen? Je kunt je online inschrijven of contact met ons opnemen. Uiteraard ook gewoon als je vragen hebt, staan we je graag te woord.

Toneelacademie-Maastricht