Vooropleiding Theater Amsterdam 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Toneeldocenten   2016 / 2017 / 2018 /2019

Mark Ram Santino Slootweg
Hein vd Heijden Katrien van Beurden
Lieke-Rosa Altink Catherine ten Bruggencate
Lottie de Bruijn Camilla Siegertsz
Bram van der Kelen Santino Slootweg
Laura de Geest Sadettin Kirmiziyüz

Voorlichtingsmiddagen

Yvette Fijen Artistiek leider Toneelschool Amsterdam
Harm van Geel Artistiek leider acteursopleiding HKU
Woody Laurens Performance Toneelacademie Maastricht

Overige toneeldocenten verleden

Tonje Langeveld Olaf Malmberg
Harpert Michielsen Aram Adriaanse
Ward Kerremans Vera Mann
Harry van Rijthoven Esgo Heil

Mark Ram

Sinds 1994 is Mark Ram fulltime werkzaam als acteur bij verscheidene gezelschappen waaronder het Nationale Toneel, Tryater, Joop vd Ende en Hummelinck Stuurman Theaterproducties. Verder was hij te zien in kwaliteitsseries en films als Unit 13, De Partizanen, De Bokkerijders, Koppels, Nacht in de Stad, Witte Vis, 20 leugens 4 ouders en een scharrelei, en de ondergang van Wim Aantjes. In 2012 regisseerde & produceerde hij onder andere de korte film Balance die de Nederlandse Oscar inzending werd van datzelfde jaar.

Santino Slootweg

Santino Slootweg (1989) studeerde af aan de Academie voor Theater en Dans, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Met zijn klas richtte hij Collectief Het Paradijs op en maakte daarmee de voorstellingen ‘Vormen van Opdringerigheid’, waarmee ze op Theaterfestival De Parade stonden, en ‘Paradijsvertraging’ waarvoor zij de André Veltkamp Beurs en de VSCD Theaterfotografieprijs ontvingen. Daarnaast is Santino verbonden als speler aan het internationale theatergezelschap Theatre Hotel Courage.

Katrien van Beurden

Katrien van Beurden is een Nederlandse actrice. Ze speelt zowel in films als in theaterproducties. Ze was onder andere te zien in de films De Wederopstanding van een Klootzak onder regie van Guido van Driel en in het tweede seizoen van Overspel onder regie van Albert Jan van Rees. Katrien van Beurden is artistiek leider van het theatergezelschap Theatre Hotel Courage.

Olaf Malmberg

In zijn 25-jarige carrière als acteur heeft Olaf Malmberg de meest uiteenlopende rollen gespeeld. Hij speelde bij grote gezelschappen als Toneelgroep Oostpool, het Ro theater, het NNT en Toneelgroep Maastricht, maar ook bij vele kleinere theatergroepen zoals ‘t Woudensemble. Daarnaast is Malmberg regelmatig te zien op televisie.

Hein van der Heijden

Hein van der Heijden studeerde in 1983 af aan de acteursopleiding van de Arnhemse Toneelschool. Hij speelde bij verschillende gezelschappen, zoals Toneelgroep Theater, het Publiekstheater en het Ro Theater, en was lange tijd verbonden aan Toneelgroep Amsterdam. Ook was Van der Heijden te zien in musicals. Hij vertolkte de rol van Frank Sinatra in Sinatra That’s Life en werd verkozen voor de rol van Scar in Lion King. Voor beide rollen werd hij genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol. In 2007 won hij de Arlecchino voor Raymond in Mighty Society 4. In 2012 ontving hij de Louis d’Or, de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol, voor Vincent van Gogh in het stuk Vincent en Theo en ook voor Astrov in Tsjechovs Oom Wanja. Van der Heijden speelde in een groot aantal films en tv-series.

Catherine ten Bruggencate

Catherine ten Bruggencate is als gastdocente verbonden aan Toneelacademie Maastricht. In 2006 won ze een Gouden Kalf voor haar rol in de film Ik omhels je met 1000 armen van Willem van de Sande Bakhuyzen. Eerder ontving ze een Gouden Kalf nominatie voor haar rol in Qui Vive van regisseur Frans Weisz. Naast film, kent haar carrière ook op het toneel veel hoogtepunten. Voor haar rol van Harper Pitt ontving zij de Colombina. Zoals later ook voor haar spel in Freule Julie. Voor de vertolking van ‘de vrouw van de president’ in De President werd Ten Bruggencate onderscheiden met de Theo d’Or. In totaal werd zij driemaal genomineerd voor deze hoogste toneel onderscheiding. Ten Bruggencate speelde grote rollen bij onder meer Toneelgroep Amsterdam, Toneelgroep De Appel, het RO Theater en het Nationale Toneel.

Camilla Siegertsz

Camilla Siegertsz is onder andere als gastactrice verbonden aan Toneelgroep Amsterdam. Ze is verbonden als docent aan de Toneelschool Amsterdam en Toneelacademie Maastricht. Na haar opleiding aan de Toneelacademie van Maastricht vertolkte zij rollen bij het Noord Nederlands Toneel, het Ro Theater en Het Nationale Toneel en was zij zeven jaar in vaste dienst bij het Zuidelijk Toneel onder leiding van Ivo van Hove. Daarnaast was zij in films te zien als Met grote blijdschap, Alles liefde, Floris en Raak (winnaar Gouden Beer Berlijn) en tv-series zoals Gooische Vrouwen en Van God Los.

Lottie de Bruijn

Lottie de Bruijn studeerde in 2007 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en is als docent verbonden aan de Toneelschool Amsterdam. Zij speelde in Peanuts bij de Theatercompagnie, in 3 Zusters bij Joop van den Ende, in Tot de wereld (Ton Lutz Prijs) en in verschillende voorstellingen van Circus Treurdier, een verse jonge makers groep die zich richt op muziek, kleinkunst en theater. Ook was zij te zien in Broeders van Jetse Batelaan, onder andere ook op buitenlandse festivals in Antwerpen, Chalon-sur-Saone, Parijs, Wenen en New York. Verder deed zij mee aan een opera De Stronger van August Strindberg waarin ze oude jazz standaards zong onder regie van Elsina Jansen.

 

Voorlichtingsmiddagen

Yvette Fijen

Aristiek Leider van de ATKA (Amsterdamse Theater en Kleinkunst Academie)

Harm van Geel

kerndocent van de studierichting Acting van HKU Theater

Woody Laurens

Hoofd Performance opleiding Toneelacademie Maastricht