Vooropleiding Theater Amsterdam 020 78 555 01 mail 06 474 26 474

Vooropleiding voor het theater: voorbereiding op de hbo-toneelschool

Onze vooropleiding voor het theater bereidt je goed voor op wat je op de hbo-toneelschool kunt verwachten. Wil je naar Amsterdam, Arnhem, Maastricht of Utrecht? Wij zorgen er met het toneelschool traject voor dat je daarop de ideale voorbereiding kunt volgen.

We zorgen er tijdens het traject voor dat je bijvoorbeeld effectief werkt aan je doorzettingsvermogen en je motivatie om daadwerkelijk aangenomen te worden. Gemakkelijk wordt het niet, omdat we de lat bewust extra hoog leggen. Op die manier zorgen we met de vooropleiding voor het theater voor dat je al in een vroeg stadium ontdekt wat ervoor nodig is om uiteindelijk het beste uit jezelf te kunnen halen.

Voorbereiden op de theateropleiding

Je kunt je met zowel het toneelschool traject als de andere opleidingen en workshops voorbereiden op de audities. Je kunt zelf ervaren wat ervoor nodig is om op het hoge niveau van de toneelscholen in Nederland te kunnen acteren.

“Het niveau ligt zeer hoog. Dat is in het begin even wennen, maar was prettig voor de overstap naar de hbo-toneelschool. Ik deed pittige audities, maar had me tijdens de vooropleiding voor het theater al meerdere keren bewezen qua doorzettingsvermogen. Daardoor wist ik dat ik het in me had om het uiteindelijk te halen.”

Met de voorbereiding vanuit de theateropleiding zorg je ervoor dat je aan de belangrijke technieken kunt werken om beter te acteren. Bovendien zorgen we er met de professionele acteurs en de actieve docenten op de hbo-toneelscholen voor dat je de juiste mindset krijgt. Wij zorgen ervoor dat jij weet wat ervoor nodig is om op het hoogste niveau te kunnen acteren en de volgende stap te zetten in je ontwikkeling.

Auditie op de hbo-toneelscholen

Wil je auditie gaan doen op een van de hbo-toneelscholen? We zorgen er bijvoorbeeld voor dat je alvast kunt wennen aan het hoge niveau zoals je dat op de theaterschool in Amsterdam kunt verwachten. Dat betekent in de praktijk dat het vooral in het begin waarschijnlijk nog niet mee zal vallen, maar dat je daarna snel stappen kunt maken om het maximale uit jezelf te halen.

Benieuwd naar onze vooropleidingen voor het theater en hoe we er daarmee voor zorgen dat je klaar bent voor de audities op het hbo? Je kunt je online inschrijven of contact met ons opnemen. We vertellen je graag meer over het hoge niveau dat we van onze leerlingen en kandidaten verwachten, net als over de uitstekende opleiding die je daarvoor in ruil kunt verwachten. We slagen er niet voor niets jaar na jaar in om veel van de kandidaten voor de hbo-toneelscholen in Nederland af te leveren.

Vooropleiding theater - Olivier Herter - Toneelacademie Maastricht & Nikki Kuis - Toneelschool Arnhem